Flexitarisme er et begreb, der bruges til at beskrive en person, som har en kost, der både indeholder kød og vegetariske fødevarer. Udtrykket blev først opfundet i begyndelsen af det 21. århundrede, og det har vundet popularitet lige siden.
Der er mange grunde til, at nogen vælger at være flexitarist. For nogle er det blot et spørgsmål om præference – de nyder smagen af både kød og grøntsager, og de ser derfor ingen grund til at begrænse sig til det ene eller det andet. Andre vælger måske flexitarisme af sundhedsmæssige årsager – undersøgelser har vist, at kostvaner, der indeholder både kød og grøntsager, kan være sundere end kostvaner, der kun består af det ene eller det andet.
Uanset hvad årsagen er der ingen tvivl om, at flexitarisme er på vej til at blive mere og mere populær. Faktisk er det blevet forudsagt, at flexitarisme vil være en af de største fødevaretrends i det næste årti. Så hvis du overvejer at prøve en flexitarisk kost, eller hvis du bare er nysgerrig efter at vide, hvad det indebærer, så læs videre for at få alt det, du har brug for at vide.
Du kan også prøve en Flexitar måltidskasse i dag. Køb din måltidskasse nu.
Hvad er en flexitarisk diæt?
Som vi nævnte ovenfor, er en flexitarisk kost en kost, der omfatter både kød og vegetariske fødevarer. Den vigtigste forskel mellem en flexitarisk kost og en traditionel altædende kost er dog, at kød ikke er i fokus i den flexitariske kost – i stedet er grøntsager i centrum.
Det betyder ikke, at kød er helt væk fra menuen, men det betyder, at det de kødretter, der er inkluderet, er normalt mindre og mindre hyppige end i en altædende kost. En flexitarist kan f.eks. spise kødfri aftensmad to eller tre aftener om ugen og derefter inkludere kød som en del af en ret de andre aftener.
Hvad er fordelene ved en flexitarisk kost?
Der er mange grunde til, at nogen vælger at følge en flexitarisk kost. Som vi nævnte ovenfor, er smag og sundhed to af de mest almindelige grunde. Der er dog også miljømæssige og etiske overvejelser, som man skal tage hensyn til.
Set ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv er kostvaner, der indeholder både kød og grøntsager, ofte mere afbalancerede og giver flere næringsstoffer end kostvaner, der kun består af det ene eller det andet.